Rood aanlopend NAC klaart klus in Breda, Go Ahead overleeft in Limburg

16-05-2016 16:20
40

NAC Breda heeft in een kolkend Rat Verlegh Stadion alsnog de finale van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen knokte zich langs FC Eindhoven. VVV-Venlo redde het op zijn beurt niet tegen Go Ahead Eagles.

NAC Breda - FC Eindhoven 2-0
NAC moest vol aan de bak, nadat het heenduel in Eindhoven vorige week met 1-0 verloren ging. De ploeg had die boodschap goed in de oren geknoopt, want NAC vloog uit de startblokken. Al na een halve minuut dwong het een corner af, waaruit direct het doelpunt van Uros Matic ontstond: 1-0. Op het moment dat Eindhoven de Bredase storm even overleefd dacht te hebben, werd het kort voor rust 2-0 door Sjoerd Ars.

In de slotfase van het duel werd het toch nog even spannend, toen NAC-invaller Enes Ünal met rood van het veld moest en de thuisploeg met tien man de voorsprong moest zien vast te houden. Bovendien kreeg ook de al gewisselde Ronnie Stam nog rood.

VVV-Venlo - Go Ahead Eagles 2-2
Go Ahead verschafte zich vorige week een prima uitgangspositie door een late 1-0 zege op De Adelaarshorst. De ploeg van trainer Hans Koning leek ook in Venlo op rozen te zitten, toen Leon de Kogel de score opende met een fraaie volley: 0-1. VVV kantelde het duel echter nog voor rust. Na een benutte strafschop van Ralf Seuntjens was het Gianluca Nijholt die met een harde kopbal voor 2-1 zorgde.

Verder dan dat kwam de thuisploeg in de tweede helft niet. Sterker nog, in de slotfase schoot Randy Wolters alle Limburgse hoop aan diggelen bij een spaarzame Deventerse aanval (2-2).

NAC neemt het in de finale op tegen de winnaar van het tweeluik tussen Willem II en Almere City. Omdat de Tilburgers in eigen huis een 1-0 voorsprong verdedigen, lonkt een verhit Brabants onderonsje tussen de twee rivalen. Go Ahead moet zien af te rekenen met De Graafschap, dat over twee duels te sterk was voor MVV Maastricht (3-1).