Willem II treft aartsrivaal in finale na zeven doelpunten in Tilburg

16-05-2016 18:36
27

Willem II heeft met overtuiging afgerekend met Almere City in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie. In Tilburg werd het 5-2 voor de thuisclub, na de 1-0 overwinning voor de Brabanders afgelopen vrijdag.

Na 45 minuten spelen stond het nog maar 1-0 voor Willem II door een vroege openingstreffer van Lucas Andersen, maar na rust ging het los. Jordens Peters zorgde na bijna een uur spelen voor de 2-0, Ricardo Kip deed namens Almere City nog wel iets terug, maar Erik Falkenburg en Andersen (2) maakten aan alle hoop van de Jupiler League-club een einde.

Pelle van Amersfoort maakte er nog wel 5-2 van, maar die goal was slechts voor de statistieken. De uitslag in Tilburg doet vermoeden dat Willem II de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, maar zeker voor rust waren de beste kansen eigenlijk voor Almere City. Willem II strijdt met aartsrivaal NAC Breda in de finale van de play-offs om een plekje in de Eredivisie.