'Ajax smeedt plannetje: De Boer draait op voor afkoopsom van enkele tonnen'

'Ajax smeedt plannetje: De Boer draait op voor afkoopsom van enkele tonnen'

17-05-2016 07:53
43

Zodra het seizoen in Israël is afgelopen, wil Ajax Maccabi Tel Aviv-trainer Peter Bosz voor meerdere jaren vastleggen. De Telegraaf weet dat de voormalig oefenmeester van Vitesse sowieso niet voor een appel en een ei mag vertrekken bij zijn club. 

Bosz heeft een vaste afkoopsom in zijn contract staan. Ajax zal moeten dokken voor de diensten van de coach, die met Maccabi zowel de landstitel als de beker nog kan winnen. De Amsterdammers zullen enkele tonnen moeten betalen om Bosz los te weken en die rekening wordt indirect gepresenteerd aan Frank de Boer, weet de ochtendkrant. 

De Boer stapte vorige week op in de Arena. Omdat Ajax zélf moet betalen om Bosz binnen te halen, heeft de club nu bedacht dat de afkoopsom van De Boer wordt 'verrekend' met een eventuele nieuwe werkgever van De Boer. Mocht bijvoorbeeld Everton aan de haal gaan met de oud-international, dan zal die club een bedrag moeten betalen waarmee de 'transfersom' van Bosz bij Maccabi dus wordt vergoed.

Voorlopig laat Ajax Bosz sowieso met rust. De nummer twee van de Eredivisie respecteert de sportieve belangen van Maccabi. Komende zaterdag staat de slotronde van de Israëlische competitie op het programma. Een aantal dagen later volgt de bekerfinale.