Adriaanse hekelt Ajax, PSV en Feyenoord: 'Laten we Giovanni trainer maken'

Adriaanse hekelt Ajax, PSV en Feyenoord: 'Laten we Giovanni trainer maken'

17-05-2016 12:05
38

Co Adriaanse vindt het een zorgwekkende trend dat Nederlandse topclubs tegenwoordig terugvallen op hoofdtrainers zonder enige ervaring. Dat vertelt de 68-jarige oefenmeester in gesprek met de VARA Gids. 

"We zitten in een tussenperiode, denk ik, we zijn onderweg naar een nieuwe stijl. Maar welke, dat moet zich de komende jaren uitkristalliseren. Erik ten Hag heeft indruk op mij gemaakt. Net als Ernest Faber. En van Alex Pastoor ben ik ook gecharmeerd. Ik geloof niet in toeval. Bij de drie topclubs in Nederland zijn drie oud-spelers aangesteld als trainer, die rond de 100 interlands hebben gespeeld, die alle drie linksbenig zijn en die ook nog eens verdedigend zijn ingesteld. Je kan mij niet wijsmaken dat dat de vereiste voorwaarden zijn", steekt Adriaanse van wal.

"Het is echt god zegene de greep. Zo van: we hebben Frank hier toch rondlopen, of Giovanni, laten we hem maar trainer maken. Ik denk dat er bij de amateurs jongens te vinden zijn die in potentie betere trainers zijn dan De Boer, Cocu of Van Bronckhorst."

"Alleen krijgen zij de kans niet. De huidige trainers van FC Rijnvogels, VV Katwijk of Quick Boys hadden het misschien wel beter gedaan met Ajax, Feyenoord en PSV dan De Boer, Van Bronckhorst en Cocu", durft de oud-trainer van onder meer Willem II, AZ en Ajax te stellen.