FC Utrecht haalt AZ-aanvaller in huis: Een speler met specifieke kwaliteiten

FC Utrecht haalt AZ-aanvaller in huis: "Een speler met specifieke kwaliteiten"

17-05-2016 15:58
11

Jan-Willem Tesselaar ruilt AZ in voor FC Utrecht. De Domstedelingen maken dat dinsdag via de officiële kanalen bekend. Jeugdinternational Tesselaar (18) heeft bij de finalist van de play-offs een contract voor twee seizoenen getekend. 

"Jan-Willem is een speler met specifieke kwaliteiten", vertelt Erik ten Hag - trainer en technisch manager van FC Utrecht - op het digitale thuis van de club. "Hij heeft snelheid en diepgang in zijn spel en beschikt over scorend vermogen. Bij Jong FC Utrecht krijgt hij de gelegenheid zich verder te ontwikkelen in de Jupiler League; een competitie waarin Jan-Willem de weerstand krijgt die zijn ontwikkelingsproces ten goede komt."

Wedden

Meer odds

Jong FC Utrecht komt komend seizoen uit in de Jupiler League, zo werd afgelopen week bekend. Het is nog onduidelijk waar de beloftenploeg zijn wedstrijden gaat afwerken. "Jong Utrecht speelt nu op Zoudenbalch, maar die locatie voldoet niet aan de licentie-eisen voor een Jupiler League-club. We moeten investeren. Spelen in het stadion heeft voor- en nadelen. Wat kan het veld hebben, bijvoorbeeld?", liet algemeen directeur Wilco van Schaik weten aan Voetbal International.