Van der Sar legt pijnpunt Ajax bloot in China: 'Dáár moeten we beter presteren'

Van der Sar legt pijnpunt Ajax bloot in China: 'Dáár moeten we beter presteren'

17-05-2016 21:19
10

Ajax sluit deze week het seizoen af in China. Opvallend genoeg moet niet één van de spelers of Frank de Boer, maar de directeur marketing de meeste handtekeningen uitdelen.

Edwin van der Sar is immers de bekendste Ajacied die mee is met de Amsterdammers naar China. De oud-doelman weet wel waarom. "Een hoop mensen kennen me natuurlijk van Manchester United", vertelt de directeur aan Ajax TV. "In Azië en met name China is Man United gewoon heel populair. Dat voel je nog steeds en het is natuurlijk leuk om mee te maken."

Van der Sar weet wat de komst van een voetbalclub los kan maken in China. Ook Ajax zorgt nog steeds voor enthousiasme, al vindt hij dat de club niet kan blijven bogen op het rijke verleden.

"We hebben de laatste jaren natuurlijk Luis Suarez en Zlatan Ibrahimovic gehad, maar we moeten het wel koppelen aan resultaten. Vooral in Europa moeten we beter presteren om onze naam ook de komende jaren veilig te stellen", zegt hij. "Mijn succes, of van 1973 of 1995 is niet meer genoeg. We moeten een nieuwe generatie aanspreken en daar horen prestaties bij."