Ajax-bemiddelaar kreeg nul op rekest: Dan houdt het een keer op

Ajax-bemiddelaar kreeg nul op rekest: "Dan houdt het een keer op"

18-05-2016 07:59
7

Het is alweer enkele maanden geleden dat Wim Jonk vertrok bij Ajax. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding bij de Amsterdammers raakte door een verschil in inzicht in conflict met de directie. Directeur Edwin van der Sar heeft er alles aan gedaan om Jonk binnenboord te houden.

"Het is niet zo dat ik bij Wim over de vloer kwam", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Neemt niet weg dat het vertrek van Wim pijnlijk was. De eerste jaren heb ik de gang van zaken van een relatieve afstand meegekregen, omdat ik volop met mijn commerciële werk bezig was. Uiteraard kwamen de problemen op tafel tijdens het directieoverleg, maar de ins en outs leerde ik pas echt toen ik bij het technisch hart werd betrokken."

Wedden

Meer odds

Toen de bom barstte, deed Van der Sar er alles aan om de schade te beperken. "Ik heb inderdaad geprobeerd een bemiddelende rol te spelen, maar dat heeft niet mogen baten. Je hebt alle partijen nodig om zoiets te laten slagen. Kijk, op voetbalgebied heeft Wim ontegenzeggelijk grote kwaliteiten. Maar als er niet meer wordt gecommuniceerd door het hoofd opleiding, een zeer belangrijke functie binnen de club, dan heb je een probleem."

Van der Sar hoopte op solidariteit van Jonk, maar het mocht niet baten. "Dat was juist omdat we de kwaliteiten van Wim erkenden en het liefst tot een werkbare situatie waren gekomen. Daar hebben we de tijd voor genomen. Maar op zeker moment was het: hoe meer we gaven, hoe minder we ervoor terugkregen. Dan houdt het een keer op."