Cambuur duimt voor De Graafschap: 'Dan kunnen wij er nog in blijven'

Cambuur duimt voor De Graafschap: 'Dan kunnen wij er nog in blijven'

18-05-2016 11:08
36

De rol van SC Cambuur is uitgespeeld, maar aanvoerder Sjoerd Overgoor volgt de play-offs om promotie/degradatie toch met bovengemiddelde belangstelling. In de finale staan met De Graafschap en Go Ahead twee oude clubs van hem tegenover elkaar.

Het hart van Overgoor klopt voor Go Ahead, maar zijn verstand prefereert De Graafschap. Hij heeft daar zo zijn redenen voor. "Mits De Graafschap en Willem II zich handhaven in de Eredivisie, hebben wij met SC Cambuur een kans om erin te blijven. Dat gebeurt als FC Twente zijn licentie verliest", stelt Overgoor in gesprek met De Stentor.

De kans daarop lijkt niet heel groot, omdat Twente de financiën inmiddels op orde heeft. De uitspraak van de licentiecommissie laat echter nog op zich wachten. In de tussentijd heeft Overgoor al wel vrede met de degradatie van Cambuur.

"De ambiance is een stuk minder in de Jupiler League, maar je wint wél vaker", stelt hij. "Dat komt de stemming in de groep ten goede. Ik heb de afgelopen twee seizoenen heel veel wedstrijden verloren. Daar word je niet vrolijker van."