'Toen ik echt voor een groot salaris kon gaan heb ik voor PSV gekozen'

'Toen ik echt voor een groot salaris kon gaan heb ik voor PSV gekozen'

18-05-2016 11:27
40

Geld speelt geen enkele rol in het voetballeven van Jeffrey Bruma. Op jonge leeftijd maakte hij de overstap van Feyenoord naar Chelsea, maar dat had geen financiële motivatie.

"Het is onzin dat Chelsea me veel meer geld bood dan Feyenoord. Het was ongeveer net zoveel", vertelt de inmiddels 24-jarige verdediger van PSV aan magazine Santos. "Toen ik echt voor een groot salaris kon gaan bij Chelsea heb ik juist voor minder gekozen door bij PSV te tekenen. Het was puur de uitdaging die me trok."

Wedden

Meer odds

"Toen Chelsea mijn contract openbrak, reed ik in een Opel Astra van een paar duizend euro. Ik zat al bij het eerste. Maar ik vond: ik koop pas een nieuwe auto als ik mijn basisdebuut heb gemaakt. Pas dan heb ik het gevoel dat ik hem verdiend heb", geeft hij nog een voorbeeld. "De fysio van Chelsea zei: Hey Jef, ik vind het prachtig hoe jij denkt. Andere jongens kochten Range Rovers en Rolexen als ze net aan het eerste hadden geroken."

Bruma kan zich zijn eerste training met de hoofdmacht van Chelsea nog goed heugen. "Ik had er niet op gerekend, mijn voetbalschoenen waren vies. Maar Terry, Drogba, Lampard, al die mannen; ze zagen me niet eens. Ze waren te druk met trainen. Ik kon me niet eens voorstellen. Gelukkig gaf ik meteen twee, drie geweldige passes over veertig meter. Toen wilden ze meteen weten wie ik was. "