Gedecideerd FC Utrecht laat tanden zien: Desnoods gaat hij transfervrij weg

Gedecideerd FC Utrecht laat tanden zien: "Desnoods gaat hij transfervrij weg"

18-05-2016 14:31
7

FC Utrecht zit absoluut niet te wachten op een zomers vertrek van Robbin Ruiter. De ervaren goalie heeft nog een contract voor één jaar bij de verliezend bekerfinalist. De clubleiding van Utrecht wil Ruiter aan zijn verbintenis houden. 

"Robbin ligt gewoon nog vast bij ons. We moeten wel een goede vervanger voor hem kunnen krijgen. Desnoods gaat hij transfervrij weg, dat risico nemen we dan maar", laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten aan Voetbal International. 

AZ is zéér geïnteresseerd in de handtekening van de oud-goalie van FC Volendam. Mocht Ruiter vertrekken uit stadion Galgenwaard, dan is Hidde Jurjus volgens VI de aangewezen kandidaat om hem op te volgen. De 22-jarige doelman van De Graafschap wordt al langere tijd in de gaten gehouden door Utrecht. Jurjus heeft, net als Ruiter, nog een contract voor één seizoen. 

Ruiter (29) liet enkele dagen terug in gesprek met de NOS nog weten dat hij open staat voor een transfer naar AZ. Afgelopen januari liepen onderhandelingen tussen de nummer vier en vijf van de Eredivisie op niets uit.