Cambuur ineens tussen hoop en vrees: 'Weten zondag of we gedegradeerd zijn'

Cambuur ineens tussen hoop en vrees: 'Weten zondag of we gedegradeerd zijn'

19-05-2016 09:08
22

De hele situatie bij FC Twente geeft SC Cambuur hoop. De gedegradeerde Leeuwarders mogen ineens weer stiekem denken aan een langer verblijf in de Eredivisie. In de Friese hoofdstad heerst een dubbel gevoel.

Spits Martijn Barto ziet louter verliezers. "Al hoop ik dat wij straks de grote winnaar zijn. Er is een sprankje hoop en wat zou het mooi zijn als dit kleine wonder toch mag gebeuren", zegt Barto, die ook een keerzijde voor Cambuur ziet, in de Leeuwarder Courant. "En het is ook lastig voor de clubs om een selectie samen te stellen. Het kan wel half juni zijn voordat er duidelijkheid is."

Cambuur wacht met spanning de finale van de play-offs af. Wanneer Willem II en De Graafschap als winnaar uit de bus komen, is de kans groot dat de degradant alsnog in de Eredivisie mag spelen. "We weten zondag of we officieel gedegradeerd zijn", zegt Cambuur-trainer Marcel Keizer. "Ik kan alleen maar zeggen dat we een slecht seizoen hadden en geen enkel recht van spreken hebben, maar dit zou voor ons een geluk bij een ongeluk kunnen zijn."

Directeur Ard de Graaf loopt ook niet op de zaken vooruit. "Wij zijn afgelopen maand als achttiende geëindigd. Dat is al triest genoeg. Dan is het niet gepast om praatjes te hebben. Sportief hebben we nergens recht op. De timing waarmee de licentiecommissie het nieuws naar buiten brengt, vind ik wel opmerkelijk. Dit beïnvloedt de play-offs, terwijl ze in volle gang zijn", aldus De Graaf in het Algemeen Dagblad.