Klap dreunt na bij Ajax: 'Ik vind het nog moeilijk om daar over te praten'

Klap dreunt na bij Ajax: 'Ik vind het nog moeilijk om daar over te praten'

19-05-2016 11:13
25

Amin Younes baalt nog steeds enorm van het debacle op de Vijverberg, anderhalve week geleden. Daar verspeelde Ajax het kampioenschap aan PSV. Younes had Frank de Boer een mooi afscheidscadeau willen geven.

De 22-jarige linksbuiten speelde in zijn debuutseizoen 35 officiële wedstrijden en scoorde daarin acht keer. De kers op de taart ontbreekt echter. "Ik vind het op dit moment nog moeilijk om over de verloren kampioenswedstrijd tegen De Graafschap te praten", zegt Younes op de clubsite. De ervaring van het spelen van een kampioenswedstrijd, vindt de Duitser evengoed waardevol. "Dat zijn immers de wedstrijden die iedere voetballer wil spelen."

"En natuurlijk kunnen we normaal gesproken van een club als De Graafschap winnen. Maar als het dan ineens de kampioenswedstrijd is, dan komt zo’n duel toch in een ander perspectief te staan", merkte Younes. "Dan komt er een ander soort druk bij kijken, dat hebben we nu meegemaakt."

"Ik baal er achteraf extra van dat dit de laatste officiële wedstrijd onder Frank de Boer bleek te zijn. We wisten toen nog niet dat hij zou stoppen. Een kampioenschap was natuurlijk een prachtig afscheidscadeau van de selectie aan hem geweest", besluit Younes, die vorige zomer over kwam van Borussia Mönchengladbach.