'Heerenveen richt vizier op Zwolle en Doetinchem in zoektocht naar nieuwe spits'

'Heerenveen richt vizier op Zwolle en Doetinchem in zoektocht naar nieuwe spits'

19-05-2016 12:38
5

Heerenveen wil zich tijdens de zomer graag met een nieuwe aanvaller versterken. De blik is inmiddels gericht op Lars Veldwijk (PEC Zwolle) en Vincent Vermeij (De Graafschap), meldt FeanOnline. 

Mitchell te Vrede en Henk Veerman konden dit seizoen geen potten breken en daarom zijn de Friezen de zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider gestart. Te Vrede was dit seizoen goed voor tien goals, terwijl Veerman tot een totaal van zes doelpunten kwam. FeanOnline meldt donderdag dat Heerenveen vanwege die matige productie op zoek gaat naar versterking.

Vermeij en Veldwijk zouden op het lijstje staan om volgend jaar de aanval van een nieuwe impuls te voorzien. Veldwijk, die dit seizoen veertien keer scoorde in het shirt van PEC Zwolle, staat nog tot medio 2017 onder contract bij Nottingham Forest. De Blauwvingers zouden Veldwijk zelf graag overnemen van de Engelse club, maar in Zwolle beschikken ze niet over de financiële middelen om de spits aan zich te binden.

Veldwijk zelf sluit niet uit dat hij volgend seizoen in de Eredivisie speelt, waardoor Heerenveen een kans lijkt te hebben. Vermeij staat ook in de belangstelling van Heerenveen en dat is niet voor het eerst. Tijdens de winterstop van het seizoen 2013-2014 speelde Vermeij zijn wedstrijden voor Jong Ajax en deed Heerenveen een poging om de spits in te lijven. Die interesse leidde toen niet tot een overstap. In maart verlengde Vermeij zijn contract nog in Doetinchem, maar de mogelijke degradatie van de Superboeren zou ervoor kunnen zorgen dat Heerenveen tot actie overgaat.