AZ legt talentvolle middenvelder vast: Afgelopen jaar was ik al close

AZ legt talentvolle middenvelder vast: "Afgelopen jaar was ik al close"

19-05-2016 14:23
1

AZ heeft James Efmorfidis vastgelegd tot de zomer van 2018. De nummer vier van Eredivisie maakt dat donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige middenvelder, wiens verbintenis afliep op 1 juli, kwam afgelopen zomer over van Ajax. 

Deze jaargang speelde Efmorfidis zestien duels (twee goals) voor Jong AZ. Tot een debuut op het hoogste niveau kwam het nog niet. "Wij zijn zeer tevreden met de ontwikkeling van James", laat directeur voetbalzaken Max Huiberts weten. "James is een technisch vaardige, handige, en multifunctionele speler die het afgelopen seizoen een belangrijke rol heeft gespeeld in Jong AZ. Hij zit nog niet aan zijn plafond en wij willen hem de komende twee jaar de tijd geven om zich te bewijzen."

"Mijn doel is nu om aan te sluiten bij de AZ-selectie en m'n debuut maken", aldus de speler zelf. "Afgelopen jaar was ik al close, maar gebeurde het net niet. Ik ben tevreden over het afgelopen seizoen in Jong AZ, hoewel het jammer is dat we het kampioenschap op het einde zijn misgelopen. Ik ben blij dat ik heb bijgetekend, AZ is een familie waar ik graag bij wil horen."