Afscheidsinterview De Boer: 'Als speler had ik dat op een gegeven moment ook'

Afscheidsinterview De Boer: 'Als speler had ik dat op een gegeven moment ook'

19-05-2016 15:43
15

Voor Frank de Boer komt er deze week definitief een einde aan zijn periode bij Ajax. De oefenmeester, die afgelopen donderdag zijn vertrek aankondigde, benadrukt in zijn afscheidsinterview dat hij op dit moment nog geen andere club achter de hand heeft. 

"Ik weet ook nog niet wat de volgende stap zal zijn, maar ik denk dat ik klaar ben voor een nieuw avontuur. Als speler van Ajax had ik dat op een gegeven moment ook. Je komt in een fase dat je eens iets anders wilt proeven. Nieuwe energie opdoen, jezelf weer opladen", vertelt De Boer op de website van Ajax

"Misschien neem ik wel een sabbatical en misschien komt er een mooie nieuwe club waar ik mogelijkheden zie. Het valt allemaal niet te voorspellen, al weet ik ook hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Het moet gewoon het juiste moment zijn. Eind 2010 kreeg ik de kans om hoofdcoach van Ajax te worden. Ik had toen het gevoel dat ik het aankon en dat het een goed moment was. Zoiets kan zich nu weer voordoen."

Hij blijft Ajax vanzelsprekend op de voet volgen. "Ajax zal altijd de grootste club van Nederland blijven en prijzen pakken. Vanaf nu ga ik elke week in de officiële Ajax App kijken wat er allemaal bij de club gebeurt. Met name ook omdat veel jongens nog lekker bij Ajax blijven. Ik ben benieuwd naar hun ontwikkeling."