'Ajax ziet gecharmeerd PSV en gaat all-in voor aanstaande De Boer-opvolger'

'Ajax ziet gecharmeerd PSV en gaat all-in voor aanstaande De Boer-opvolger'

20-05-2016 07:04
41

Ajax gaat op zeer korte termijn de aanstelling van Peter Bosz bekendmaken. De huidige trainer van Maccabi Tel Aviv moet de opvolger worden van de na vijfenhalf jaar vertrokken Frank de Boer. Bosz begint volgens het Algemeen Dagblad aan zijn laatste twee karweitjes als trainer in Israël.

Bosz speelt komende dinsdag met Maccabi de bekerfinale en ook kunnen de Israëliers nog kampioen worden. Daarna gaat volgens de ochtendkrant het licht uit bij de club waar Jordi Cruijff technisch directeur is en maakt Ajax de aanstelling van Bosz wereldkundig. De Amsterdammers hebben hun pijlen definitief gericht op de voormalig succestrainer van Vitesse. Andere kandidaten zijn niet meer in de race.

Ajax is niet de enige club die gecharmeerd is van Bosz. Ook de clubleiding van landskampioen PSV is volgens het AD erg gecharmeerd van de kwaliteiten van de 52-jarige oefenmeester, maar de Eindhovenaren hebben in de persoon van Phillip Cocu al een coach en dus geen vacature openstaan. Bosz neemt assistent Hendrie Krüzen mee naar Amsterdam en moet het voor de rest doen met de middelen die Ajax ter beschikking stelt. Bij een definitieve aanstelling moeten de Amsterdammers een afkoopsom aan Maccabi betalen.