Tabloid: Van Gaal stopt als manager en gaat in schaduw van Mourinho werken

Tabloid: Van Gaal stopt als manager en gaat in schaduw van Mourinho werken

20-05-2016 08:25
21

Louis van Gaal stopt als manager van Manchester United om directeur voetbalzaken te worden. Volgens de Engelse tabloid The Sun neemt José Mourinho dan de taken als manager over. Dat zou betekenen dat het duo gaat samenwerken.

Daarmee wordt door de boulevardkrant een nieuw hoofdstuk aan de Van Gaal-soap toegevoegd. Het afgelopen seizoen zou de 64-jarige trainer al meerdere malen zijn ontslagen volgens de boulevardpers, maar nu weet de Engelse boulevardkrant het zeker: Van Gaal doet een stap terug en wordt directeur voetbalzaken. Daardoor ligt voor Mourinho de weg vrij om manager te worden.

De constructie is bedacht door de directie van United. Op die manier hoeft de club het contract van Van Gaal niet af te kopen. Indien de Mancunians besluiten om de trainer de laan uit te sturen, komt daar een afkoopsom van enkele miljoenen bij kijken. Op deze manier kan Van Gaal zijn visie alsnog uitrollen, terwijl The Special One ervoor mag zorgen dat de club weer in de nationale en internationale top gaat meedraaien.