Zorgen om finale Champions League: 'Anderen kunnen alleen riek beethouden'

Zorgen om finale Champions League: 'Anderen kunnen alleen riek beethouden'

20-05-2016 09:23
3

Met nog ruim een week voorbereiding op de Champions League-finale zijn er zorgen over de staat van het veld in San Siro. De thuishaven van AC Milan en Internazionale heeft problemen om de grasmat op Champions League-niveau te brengen.

De UEFA bevestigt dit. "Twee clubs maken gebruik van het stadion, het stadion is eigendom van de stad en een ander bedrijf zorgt ervoor dat het veld in goede staat is", zegt operationeel manager Keith Dalton van de UEFA tegen Mirror.

Wedden

Meer odds

Dan is er nog een reden waarom er zorgen zijn. "De groundsman, met alle respect voor hem, is erg jong. Maar hij is in San Siro de enige met de benodigde technische expertise. De anderen kunnen niet meer dan een riek beethouden."

In een reactie laat MI-Stadion, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de grasmat, weten zich niet te kunnen vinden in de woorden van Dalton. 'We hebben nog nooit een operationeel manager gezien hier. Het is onwaar en het is ons ook niet officieel medegedeeld. Bovendien is het tegenstrijdig', luidt de verklaring.

MI-Stadion belooft een perfecte grasmat voor de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid. 'We zitten nu op 4,5 ster, volgende week zaterdag op 5. De grasmat is ook getest door vertegenwoordigers van de finalisten, en die vinden dat het veld in goede staat verkeert.'