Advies voor Götze om te vertrekken: Coach nodig die hem dolgraag wil

Advies voor Götze om te vertrekken: "Coach nodig die hem dolgraag wil"

20-05-2016 11:55
5

Joachim Löw stuurt aan op een vertrek van Mario Götze (23). De held van Duitsland op het WK in Brazilië zit bij Bayern München op een doodspoor en bondscoach Löw denkt dat een transfer goed is voor de aanvallende middenvelder.

Pep Guardiola deed bij Bayern sporadisch een beroep op Götze. Hoewel Carlo Ancelotti de Spanjaard opvolgt, adviseert Löw Götze een vertrek uit Beieren. "Over het algemeen kan een transfer zorgen voor nieuwe energie", zegt de bondscoach van Duitsland tegen Süddeutsche Zeitung.

"Een nieuwe omgeving zorgt voor nieuwe inzichten en nieuwe motivatie." Löw neemt Toni Kroos als voorbeeld. "Hij was bij Bayern al een topspeler, maar bij Real Madrid heeft hij nog een sprong gemaakt."

Götze heeft bij Bayern nog een contract voor een jaar. Daarom wordt er een transfer verwacht. Naar verluidt kan hij kiezen uit zijn oude club Borussia Dortmund, Juventus en het Liverpool van zijn oude trainer Jürgen Klopp. Löw: "Hij heeft een coach nodig die hem dolgraag in zijn team wil hebben. Dat is overigens geen kritiek op Bayern of Pep."