Twente raakt doelman kwijt aan kampioen: 'Vanaf februari al contact'

Twente raakt doelman kwijt aan kampioen: 'Vanaf februari al contact'

20-05-2016 13:58

Sparta Rotterdam gaat de Eredivisie in met Michael Verrips. De negentienjarige doelman komt over van FC Twente en tekent voor één seizoen op Het Kasteel.

Verrips liep uit zijn contract in Enschede en kost Sparta dus niets. Hij sluit in de zomer aan bij de eerste selectie. Alex Pastoor, trainer van de Jupiler League-kampioen, had de doelman al langer op de korrel. "Vanaf februari hebben we al contact met Michael over een mogelijke overgang naar Sparta Rotterdam", zegt hij op de clubsite.

"We zijn nu enige maanden verder en is het mooi om te zien dat hij voor Sparta kiest in deze fase van zijn carrière. Omdat Michael tevens international is van Oranje Onder 20 kende hij onder andere Finn Stokkers, Stijn Spierings en Rick Ketting uit onze selectie. Wij houden van spelers met doorgroeimogelijkheden en gretigheid. Deze aspecten zijn ruimschoots aanwezig."

Verrips zelf is blij met de overgang. "Sparta is voor mij een hele bewuste keuze. Hier kan ik mijzelf verder ontwikkelen bij een club met geweldige faciliteiten in de Eredivisie. Uiteindelijk is mijn doel om eerste keeper te worden."