Hiddink doorbreekt stilzwijgen over 'topper': Natuurlijk een enorme klap

Hiddink doorbreekt stilzwijgen over 'topper': "Natuurlijk een enorme klap"

20-05-2016 14:08
6

Alles en iedereen kwam de laatste maanden aan het woord over Johan Cruijff, maar Guus Hiddink bleef opvallend stil. De interim-manager van Chelsea blijft niet zonder reden op de achtergrond.

Hiddink was zwaar uit het veld geslagen door de dood van Cruijff, met wie hij een goede relatie had. Nog altijd heeft de Achterhoeker er moeite mee. "Dat was natuurlijk een enorme klap, omdat ik hem in Spanje ook privé een aantal keer heb meegemaakt", vertelt Hiddink aan Peptalk.

"Ik sprak veel met hem. Over voetbal, maar ook over dingen die niets met voetbal te maken hadden. Ik vond hem altijd een topper. En echte toppers zijn heel eenvoudig in de communicatie. Heerlijk."

Hiddink zat afgelopen weekend voor de laatste keer op de bank bij Chelsea, waar hij dit seizoen José Mourinho verving. "Of ik door de dood van Cruijff ook nadenk over mijn eigen sterfelijkheid. Nou, niet in die mate. Ik voel me nog te energie. Maar je krijgt te maken met afscheid, met een pensioen. Dan ga je doordenken en merk je wel dat je ouder wordt."