Excelsior gaat wél aan de haal met verdediger, NEC niet: 'Speelt een rol'

Excelsior gaat wél aan de haal met verdediger, NEC niet: 'Speelt een rol'

20-05-2016 19:47
1

Jeffry Fortes verruilt FC Dordrecht aankomend seizoen voor Excelsior. De verdediger kon vorig seizoen al in de Eredivisie aan de slag, maar wees toen een promovendus af. Nu wil hij stappen maken.

"Excelsior was voor mij een mooie kans. Natuurlijk had ik kunnen wachten en voor het buitenland kiezen. Maar dit past goed bij me, nog even doorontwikkelen en dan pas verder gaan", vertelt de Rotterdammer, die met Dordt al een jaartje Eredivisie speelde, bij RTV Rijnmond. "Ik heb eerlijk gezegd dat ik de Jupiler League niet meer wilde. Één jaar proeven aan de Eredivisie, ik verlangde naar meer."

"NEC toonde vorig jaar al veel interesse. Dat speelt allemaal een rol. Ik wil het maximale er uit halen", vervolgt Fortes. De voetballer diende zijn contract bij Dordt uit, maar baalt van het afgelopen seizoen. "Dat maakte mijn afscheid toch anders, niet zoals ik had gehoopt. Iedereen gunt mij deze stap van harte. Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat zij hun contract volledig hebben uitgediend bij een club."