Ibrahimovic neemt met twee goals en twaalfde prijs afscheid van PSG

21-05-2016 22:55
6

De Coupe de France is zaterdagavond een prooi geworden voor Paris Saint-Germain. In de afscheidswedstrijd van Zlatan Ibrahimovic werd het Olympique Marseille van Karim Rekik op een 2-4 nederlaag getrakteerd.

Rekik begon zaterdagavond in de basis tegen PSG en kon zijn borst natmaken, met Ibrahimovic als zijn directe tegenstander. Een ploeggenoot van de Zweedse vedette (34) zette PSG hoe dan ook al na drie minuten op voorsprong. Een schitterende voorzet van Angel Di Maria, met buitenkansje links, werd op waarde geschat door Blaise Matuidi, die de 1-0 liet aantekenen.

Lang kon PSG niet genieten van de vroege voorsprong, want Florian Thauvin herstelde tien minuten later alweer de balans namens Marseille. Na de rust ging het alsnog snel voor PSG. Zlatan Ibrahimovic fleurde zijn afscheidswedstrijd op met een benutte penalty en even later maakte Edinson Cavani er 1-3 van.

Toen Ibrahimovic tien minuten voor tijd zijn tweede van de avond maakte (zijn vijftigste van het seizoen), was het vonnis geveld. Daar kon de late 4-2 van Michy Batshuayi niets meer aan veranderen. Paris Saint-Germain pakt na de landstitel en Coupe de la Ligue óók de Coupe de France. Ibrahimovic, die een applauswissel kreeg, sluit af met veertien prijzen in dienst van PSG.