Ibrahimovic duidelijk na twaalfde prijs: Ik kwam, ik zag en ik overwon

Ibrahimovic duidelijk na twaalfde prijs: "Ik kwam, ik zag en ik overwon"

22-05-2016 07:10
3

Zlatan Ibrahimovic heeft zaterdagavond op geheel eigen wijze het hoofdstuk Paris Saint-Germain afgesloten. De Zweedse vedette vertrekt met twaalf prijzen uit de Franse hoofdstad.

"Het was een groot avontuur voor mij, zeker als je weet hoe het was toen ik hier arriveerde en hoe het er nu voor staat", liet Ibrahimovic na de 4-2 overwinning op Olympique Marseille in de finale van de Coupe de France weten aan France2. "Wat wij de afgelopen drie jaar hebben gepresteerd is ongelooflijk. Ik zal deze club missen."

"Mijn missie hier is voltooid. Ik heb nog niet geleerd Frans te spreken, maar ik heb wel alles gewonnen. Ik kwam, ik zag en ik overwon", aldus de oud-Ajacied, die na vier jaar in Frankrijk een andere uitdaging zoekt. In zijn 180ste en laatste wedstrijd voor PSG deed Ibrahimovic ouderwets van zich spreken met twee treffers en één assist.

"'Ik heb een van mijn beste seizoenen gespeeld. Ik heb vijftig keer gescoord op 34-jarige leeftijd. En ik ben nog steeds aan het opwarmen", besloot hij met een knipoog tegen Eurosport.