Jans stellig over opvolger Veldwijk: Dit is de speler die we wilden hebben

Jans stellig over opvolger Veldwijk: "Dit is de speler die we wilden hebben"

22-05-2016 07:23
3

PEC Zwolle-trainer Ron Jans is in de wolken met Anass Achahbar. De 22-jarige aanvaller komt voor enkele tonnen over van Feyenoord en is bij de nummer acht van de Eredivisie de vervanger van Lars Veldwijk.

"Dit is de speler die we wilden hebben. Ik heb hem ooit onder Ronald Koeman op jonge leeftijd zien invallen bij Feyenoord, toen ik nog trainer in Heerenveen was. Toen dacht ik al: 'die heeft wel wat'", zegt Jans tegen De Telegraaf. Achahbar tekende zaterdag voor vier seizoenen bij Zwolle, waar hij een droomvoorhoede moet gaan vormen met Mustafa Saymak, Ryan Thomas en Youness Mokhtar.

"We waren heel erg tevreden over Lars (Veldwijk, red.), maar hij was financieel gewoon geen haalbare kaart. We kunnen er niet op wachten", aldus Jans. "Met Anass halen we een ander soort spits, maar wel eentje waarmee we ook weer kunnen voetballen, die makkelijk draait en onverwachtse dingen doet."

Achahbar wil in Zwolle vooral aan spelen toekomen. Dit seizoen maakte hij namens Feyenoord slechts 205 minuten in de Eredivisie. "Voor hem is dit het ideale moment om door te groeien en die kans krijgt hij bij ons", besluit Jans.