Drietal Eredivisie-clubs strijdt om handtekening van transfervrije Koolwijk

Drietal Eredivisie-clubs strijdt om handtekening van transfervrije Koolwijk

22-05-2016 11:48
3

EXCLUSIEF - Voor Ryan Koolwijk lonkt een terugkeer in de Eredivisie. De dertigjarige middenvelder van AS Trencin staat in de belangstelling van Sparta, Excelsior en Willem II, weet VoetbalPrimeur. 

Het contract van de linkspoot loopt op 1 juli aanstaande af. Koolwijk speelt sinds januari 2015 bij Trencin, een Slowaakse club die eigendom is van oud-voetballer Tscheu La Ling. Na anderhalf jaar in het buitenland lijkt het er nu op dat Koolwijk terugkeert naar Nederland. Excelsior, Willem II en het gepromoveerde Sparta hebben contact gezocht met het management van de routinier. 

Wedden

Meer odds

Sparta-trainer Alex Pastoor werkte bij zowel Excelsior als NEC samen met Koolwijk. De middenvelder debuteerde in 2007 in het profvoetbal namens Excelsior. Tussen 2011 en 2014 stond hij onder contract in Nijmegen. Daarna volgde een kort avontuur bij FC Dordrecht. Willem II neemt momenteel deel aan de play-offs voor promotie/degradatie, maar de Tilburgse club lijkt vanwege de gedwongen degradatie van FC Twente verzekerd van lijfsbehoud.