Oud-Ajacied vloert Guardiola en Enrique: 'Zou niet naar etentje met ze gaan'

Oud-Ajacied vloert Guardiola en Enrique: 'Zou niet naar etentje met ze gaan'

22-05-2016 15:35

De trainerscarrières van Pep Guardiola en Luis Enrique zijn vooralsnog uiterst succesvol, maar Bojan Krkic heeft geen hoge pet op van het tweetal. Frank Rijkaard kan daarentegen wel op de complimenten van de oud-Ajacied rekenen.

Bojan beleefde een stormachtige ontwikkeling bij FC Barcelona en debuteerde al op achttienjarige leeftijd onder Frank Rijkaard in het eerste elftal. Die voortvarende start van zijn loopbaan kon hij onder Guardiola en Enrique echter geen vervolg geven. "Ik zou niet naar een etentje gaan met ze", zegt de aanvaller van Stoke City tegen Radio Catalunya.

"Als de kleedkamer wordt gerund door bepaalde individuen en niet het collectief, is dat voor niemand prettig", vervolgt Bojan, bij respectievelijk Barcelona en AS Roma samenwerkte met Guardiola en Enrique. Hij kijkt wel met een goed gevoel terug op zijn debuut én Rijkaard. "Ik genoot van mijn eerste wedstrijd voor Barcelona, maar het besef ontbrak. Toch kan niemand dat meer van mij afpakken."

"Rijkaard gaf mij de kans bij de club waar ik van houd en hij bood continuïteit. Daar hebben jonge spelers behoefte aan", besluit Bojan. Hij scoorde dit seizoen zeven keer in 27 competitiewedstrijden.