Go Ahead promoveert naar de Eredivisie, De Graafschap in de wachtkamer

22-05-2016 14:21
54

Go Ahead Eagles keert volgend seizoen terug in de Eredivisie. De formatie uit Deventer had zondag op bezoek bij De Graafschap genoeg aan een 1-1 gelijkspel. De Superboeren moeten plaatsnemen in de wachtkamer.

Go Ahead was donderdag in het heenduel in de finale van de play-offs om promotie/degradatie al met 4-1 te sterk en had het in Doetinchem alleen in de eerste helft even lastig. De Graafschap kwam na een klein half uur spelen via Piotr Parzyszek op een 1-0 voorsprong, maar na de gelijkmaker van Leon de Kogel in de 41e minuut was het geloof in een goede afloop grotendeels verdwenen.

Go Ahead Eagles werd vorig jaar nog door De Graafschap uitgeschakeld in de nacompetitie en degradeerde toen naar de Jupiler League. Of hetzelfde lot voor de equipe van coach Jan Vreman is weggelegd, is nog niet duidelijk. De Graafschap is afhankelijk van de uitkomst van het beroep van FC Twente en het resultaat van Willem II.

De Graafschap was op de eigen Vijverberg furieus gestart tegen Go Ahead Eagles en kreeg in de openingsfase een aantal goede kansen. Zo moest doelman Theo Zwarthoed redding brengen op een schot van Nathaniel Will, kopte Bart Straalman rakelings over en haalde Norichio Nieveld tot twee keer toe een Doetinchemse inzet van de lijn.

In de 28e minuut was het via Parzyszek, die daarvoor al twee mogelijkheden had laten liggen, alsnog raak. De aanvaller kopte raak uit een voorzet van Andrew Driver. De thuisploeg ging op jacht naar meer goals, maar uit de eerste de beste kans van Go Ahead sloeg Leon de Kogel toe. Die klap kwam De Graafschap niet meer te boven.