Update: Blind roept Premier League-aanvaller op als vervanger van Ramselaar

Update: Blind roept Premier League-aanvaller op als vervanger van Ramselaar

22-05-2016 15:15
23

Een nieuwe domper voor Danny Blind. Bart Ramselaar heeft de oefentrip van Oranje afgezegd wegens een kuitblessure, laat hij weten aan Voetbal International. Het betekent het tweede blessuregeval in zeer korte tijd voor bondscoach Blind.

Ramselaar kampt met een spierscheuring. "Maandag heb ik een mri-scan", zegt hij tegen VI. De negentienjarige middenvelder is door zijn kwetsuur ook niet inzetbaar voor FC Utrecht in de play-off-wedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarmee mist hij het slotstuk van het seizoen.

Ramselaar ziet ook een mogelijk debuut in het Nederlands elftal in rook opgaan. Oranje oefent de komende twee weken tegen Polen, Ierland en Oostenrijk. Ook Jürgen Locadia moest de oefencampagne al afzeggen wegens een blessure. De aanvaller van PSV heeft last van zijn knie en enkel en is niet fit genoeg om mee te gaan op trainingskamp met Oranje in het Portugese Lagos.

Update 15.15 uur: Steven Berghuis is door Blind opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Ramselaar. De 24-jarige aanvaller heeft een moeizaam debuutjaar achter de rug bij Watford. De oud-speler van AZ kwam slechts negen keer in actie voor de nummer dertien van de Premier League. Berghuis maakte vorig jaar al eens deel uit van de selectie van Oranje, maar hij wacht nog op zijn debuut.