De Graafschap-commissaris laat zich uit: 'Ik probeer er nog doorheen te kijken'

De Graafschap-commissaris laat zich uit: 'Ik probeer er nog doorheen te kijken'

22-05-2016 15:50
11

De Graafschap-commissaris Sjoerd Weikamp heeft afstand genomen van de eigen aanhang. Weikamp heeft geen goed woord over voor de fans, die na het duel met Go Ahead Eagles het veld opkwamen en spelers van de equipe uit Deventer aanvielen. Hij stipt echter ook de positieve zaken aan.

"Dit kan gewoon niet. Ik vind dat we er eigenlijk al te lang over spreken", vertelt Weikamp tegen FOX Sports. "Deze club heeft zichzelf dit jaar fantastisch laten zien. Er is nog nooit iets gebeurd hier, zeker niet op het veld. Dit zijn dan blijkbaar emoties. Dan komen er mensen het veld op die lekker op de tribune moeten blijven."

"Ik probeer er nog even doorheen te kijken. Wij gaan dit oplossen. Het is schandalig wat er gebeurt. Dit kun je als kop gebruiken: 'Go Ahead Eagles is in een fantastisch stadion met een fantastische sfeer in een hele mooie wedstrijd gepromoveerd'. Dit is asociaal. Dit gebeurt in de stad ook. Die mensen moeten wij samen met de politie pakken", trekt Weikamp van leer.

"Dit is niet onze club. Die heeft zich dit jaar perfect laten zien en nu gaan we één keer de mist in. Dat moet dan blijkbaar maar de kop worden. Ik hoop dat mensen gezien hebben dat De Graafschap een fantastisch jaar heeft gedraaid, met fantastische supporters" besluit Weikamp.