De Koning komt met contractnieuws na promotie: 'Desnoods op een bierviltje'

De Koning komt met contractnieuws na promotie: 'Desnoods op een bierviltje'

22-05-2016 15:53
4

Hans de Koning gaat zijn aflopende contract bij Go Ahead Eagles met een jaar verlengen. De trainer die de formatie uit Deventer terug naar de Eredivisie heeft gebracht, maakte dat na het 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap bekend.

De Koning is dolblij met de promotie. "De club is er klaar voor en ik ook. We hebben de intentie uitgesproken om een jaar langer met elkaar door te gaan. Morgen komen we bij elkaar om het contract te tekenen, desnoods op een bierviltje", zegt hij tegen FOX Sports.

De Koning ging half februari aan de slag bij de Eagles, die toen nog ver verwijderd leken van een terugkeer in de Eredivisie. "Ik ben best wel trots op mijzelf", erkent de 56-jarige oefenmeester. "Er waren mensen die sceptisch waren over mijn speelstijl. Die moest ik het tegendeel bewijzen en dat kan alleen met resultaten. Dat is gelukt en ik denk dat de tegenstanders nu ook wel om zijn."

De Graafschap begon in eigen huis furieus, maar de bezoekers uit Deventer wisten zich gesteund door de riante 4-1 zege in de heenwedstrijd. Leon de Kogel maakte kort voor rust aan alle spanning een einde. "Na de goal van De Kogel wisten we dat het goed zat. Dat was een heel erg mooi moment", besluit De Koning.