Heracles heeft Europees ticket binnen na winst in Utrecht

Heracles heeft Europees ticket binnen na winst in Utrecht

22-05-2016 16:23
55

Heracles Almelo heeft een geweldig seizoen bekroond met het binnenhalen van een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. De formatie van trainer John Stegeman won zondagmiddag met 2-0 van en bij FC Utrecht. Die uitslag was voldoende na de eerdere 1-1 in het heenduel. 

Thomas Bruns en Paul Gladon maakten in stadion Galgenwaard de goals voor de gasten uit Almelo. Na ruim een uur spelen schoot Bruns de bal langs Filip Bednarek. De bal werd van richting veranderd door een Utrecht-been, waardoor de Poolse goalie kansloos was. 

Utrecht wíst dat het na die treffer van Bruns een doelpunt nodig had en de formatie van trainer Erik ten Hag zocht dan ook met man en macht de aanval. Balverlies op het middenveld leidde uiteindelijk de tweede Heracles-treffer in. Oog in oog met Bednarek stifte Gladon fraai raak. 

Door de winst van Heracles kan de hele discussie rond de Europese licentie van FC Utrecht de kast in. Heracles mag zich opmaken voor een Europees avontuur - voor de eerste keer in de clubhistorie.