Update: KNVB reageert op 'beschuldiging' Janssen en wijst naar De Telegraaf

Update: KNVB reageert op 'beschuldiging' Janssen en wijst naar De Telegraaf

22-05-2016 17:25
50

Willem Janssen denkt dat alle perikelen rond de Europese licentie van FC Utrecht invloed hebben gehad op de uitkomst van de finale van de play-offs tegen Heracles Almelo. Utrecht verloor zondagmiddag met 2-0 van Heracles en loopt daardoor een Europees ticket mis. 

"Ik denk dat je tijdens de wedstrijd van vandaag aan ons hebt kunnen zien dat het ons op het veld absoluut geen parten heeft gespeeld. Ik kan je wél vertellen dat het niet meehelpt. Ik denk dat de KNVB zich wel eens achter de oren mag krabben, vooral over het feit dat zo'n bericht wederom een dag voor de wedstrijd naar buiten komt", aldus dus Utecht-captain voor de camera van FOX Sports. 

"Ik weet niet wat voor agenda ze daar hebben, maar ik denk dat we best mogen zeggen dat ze daar eens goed over na mogen denken", vervolgt Janssen. "Wat ik al zeg: het helpt niet mee. Verder heeft deze staf en deze spelersgroep álles uit het seizoen gehaald en staan we nu helaas met lege handen."

Update 17:25 Naar aanleiding van de reactie van Janssen heeft de KNVB zich op Twitter verdedigd. De voetbalbond schrijft dat het nieuws omtrent de licentie van Utrecht pas na de play-offs openbaar moest worden gemaakt. 'Wij hadden dit na de play-offs kenbaar willen maken, Willem. De Telegraaf bracht echter het nieuws naar buiten', aldus de KNVB.