Willem II veilig na thuiszege op NAC; ook De Graafschap blijft in Eredivisie

22-05-2016 18:40
83

Willem II speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. In de finale van de play-offs om promotie/degradatie werd NAC Breda geklopt. Na de 2-1 nederlaag in het heenduel van afgelopen donderdag was een 3-1 thuiszege nu voldoende. Door de winst van Willem II lijkt ook De Graafschap gered.

Het bloedstollende duel tussen aartsrivalen Willem II en NAC kwam in de blessuretijd van de eerste helft pas écht los toen Freek Heerkens de 1-0 achter NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar kopte. De gasten wisten vanaf dat moment dat er na de pauze gescoord moest worden om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen.

Het ging na de rust echter helemaal mis voor de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen. Uitgerekend Erik Falkenburg - vorig seizoen nog actief in Breda - velde het vonnis over NAC. De aanvaller scoorde in de 68e én de 73e minuut: 3-0. Kort na de derde Willem II-treffer schoot Divine Naah raak, maar van een tweede NAC-treffer kwam het niet meer.

Omdat FC Twente hoogstwaarschijnlijk afdaalt naar de Jupiler League, was Willem II op papier al veilig. Omdat de Tilburgers ervoor gezorgd hebben dat NAC níet promoveert, betekent dit dat ook De Graafschap - dat eerder op de dag ten onder ging tegen Go Ahead Eagles - in de Eredivisie mag blijven. FC Twente gaat nog wel in beroep tegen het besluit van de licentiecommissie van de KNVB.