Spits verkiest nieuw contract in Israël boven transfer naar Tilburg of Kerkrade

Spits verkiest nieuw contract in Israël boven transfer naar Tilburg of Kerkrade

23-05-2016 09:00
2

EXCLUSIEF - Arsenio Valpoort verkiest een langer verblijf bij Beitar Jerusalem boven een transfer naar de Eredivisie. De 23-jarige spits stond op het verlanglijstje van zowel Willem II als Roda JC. Valpoort zet binnenkort echter zijn handtekening onder een nieuw contract, weet VoetbalPrimeur. 

Beitar is er met de oud-speler van onder meer sc Heerenveen, PEC Zwolle en RKC Waalwijk uit over een tweejarige verbintenis. RKC verkocht de aanvaller begin 2016 aan Beitar, dat dit seizoen op de derde plek eindigde in de Israëlische competitie - één plek en liefst 23 punten achter Maccabi Tel Aviv, de club van Ajax-doelwit Peter Bosz. 

Valpoort heeft tijdens zijn eerste maanden in Jeruzalem een prima indruk achtergelaten. In acht competitieduels scoorde de rechtspoot tweemaal. Onder meer dankzij de bijdrage van Valpoort kwalificeerde Beitar zich aan het einde van de rit voor de Europa League. Roda en Willem II wilden hem graag terughalen naar Nederland, maar de dribbelaar heeft het voorlopig prima naar zijn zin in Israël.