Update: 'Vilhena richt zich eerst op Oranje, vertegenwoordigers wel in gesprek'

Update: 'Vilhena richt zich eerst op Oranje, vertegenwoordigers wel in gesprek'

23-05-2016 16:44
19

Tonny Vilhena heeft volgens Spaanse media zijn keuze gemaakt. Espanyol zou de strijd om de transfervrije middenvelder van Feyenoord gewonnen hebben.

Daarmee treft de club uit Barcelona onder meer Internazionale en AC Milan af. Zaterdag werd bekend dat Vilhena deze zomer vertrekt bij Feyenoord. Er werd nog wel gesproken tussen het kamp van de middenvelder en de Rotterdammers, maar de speler kon zich niet vinden in het aanbod uit de Kuip.

Espanyol ziet voor Vilhena een belangrijke rol weggelegd in het 'nieuwe sportproject'. Volgens het Spaanse Sport is er inmiddels een principe-akkoord bereikt tussen de voor Oranje opgeroepen speler en de Primera Division-club. Voordat de deal definitief beklonken wordt, wil Espanyol eerst toestemming vragen aan de nieuwe trainer. De huidige coach Constantin Galca wordt naar verwachting ontslagen door de Chinese eigenaren.

Feyenoord gaat overigens nog wel verdienen aan Vilhena. Als hij naar het buitenland vertrekt, ontvangt de club minimaal 540.000 euro en maximaal 800.000 euro aan opleidingsvergoeding.

Update 16.44 uur: Pas na het trainingskamp met het Nederlands elftal neemt Tonny Vilhena een beslissing over zijn toekomst, meldt Voetbal International. Vertegenwoordigers van de middenvelder spraken al wel met Espanyol, zoals ze eerder ook om tafel zaten met Hamburger SV en VfL Wolfsburg. Daarnaast geldt Internazionale als belangrijke gegadigde om Vilhena over te nemen, terwijl er ook interesse is vanuit Engeland en Frankrijk.