Alex Pastoor wordt bondscoach van Oranje, ik weet het zeker

Alex Pastoor wordt bondscoach van Oranje, ik weet het zeker

23-05-2016 15:00
21

De nieuwe trainer van Ajax, Mourinho naar Manchester, de toekomst van Vincent Janssen; allemaal vinden we er iets van. Ook op de redactie van VoetbalPrimeur. En daar gaan we iets mee doen. 

Elke werkdag ventileert één van de VP-redacteuren zijn mening in een opiniërend stuk. Kort, snel, to the point. Niet meer dan 140 woorden.

Maandag 23-05: Alex Pastoor wordt bondscoach van Oranje, ik weet het zeker

Bosz, Van den Brom, Ten Hag? Nee, wat mij betreft is Alex Pastoor (49) de onbetwiste kroonprins van het Nederlandse trainersgilde. Overleven in slangenkuil Sparta en glansrijk kampioen worden met een jonge selectie – een absolute topprestatie. Het is zó ontzettend flauw en infantiel om hem steeds weg te zetten als een wijsneus, puur omdat-ie simpelweg véél intelligenter is dan menig trainer en analyticus. Als Pastoor preekt, zit ik aan de buis gekluisterd. Wat een lust voor het oor. Een beetje pedant is best vermakelijk. Zijn teams spelen verzorgd, aanvallend voetbal en met bescheiden middelen presteerde Pastoor eerder al maximaal in dienst van Excelsior en NEC. Let op mijn woorden: komend seizoen middenmoot met Sparta, vervolgens heldendaden bij sc Heerenveen, bekroond met een droomjob en meerdere landstitels als PSV-trainer. En in 2024 gaan we met Pastoor schitteren op het EK. Ik weet het zeker. (Paul Audenaerd - redacteur VoetbalPrimeur) 

https://gyazo.com/101c07c18a645a3d1364853a6ff0ec46