Update: Barcelona meldt hamstringblessure Suarez: spits wel naar Copa America

Update: Barcelona meldt hamstringblessure Suarez: spits wel naar Copa America

23-05-2016 16:18
9

Het door Luis Suarez gevreesde scenario lijkt uit te komen. Volgens verschillende Zuid-Amerikaanse media is de aanvaller van FC Barcelona vanwege een spierblessure een maand uitgeschakeld.

Suarez zou daardoor op zijn minst een groot gedeelte van de Copa America aan zich voorbij moeten laten gaan. Uruguay begint op 5 juni aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi met de groepswedstrijd tegen Mexico. Daarna volgen de duels met Jamaica en Venezuela. Op 26 juni wordt de finale gespeeld in het Amerikaanse New Jersey.

De oud-Ajacied viel zondagavond tijdens de bekerfinale van Barcelona tegen Sevilla na een klein uur geblesseerd uit. Hij nam vervolgens huilend plaats op de reservebank. Onderzoek zou zijn ergste vermoedens hebben bevestigd. Suarez kampt met een spierscheuring in zijn dijbeen, waardoor hij ongeveer een maand moet toekijken.

Ondanks het uitvallen van Suarez won Barcelona wel de beker. Na verlenging werd Sevilla met 2-0 verslagen door goals van Jordi Alba en Neymar. Lionel Messi was bij beide goals de aangever.

Update 16.18 uur: Suarez reist volgende week gewoon af naar de Verenigde Staten, om zich met Uruguay voor te bereiden op het toernooi om de Copa America. Of de aanvaller in actie kan komen op het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi, blijft de vraag. FC Barcelona bevestigt dat Suarez een dijbeenblessure heeft opgelopen. Hij voegt zich op 1 juni bij de nationale ploeg om verder aan zijn herstel te werken.