Willem II presenteert Van de Looi: 'Veel zin om binnenkort aan de slag te gaan'

Willem II presenteert Van de Looi: 'Veel zin om binnenkort aan de slag te gaan'

23-05-2016 15:10
12

Erwin van de Looi is maandag gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. De 44-jarige coach heeft een contract tot medio 2018 getekend in Tilburg. Hij volgt Jurgen Streppel op, die naar sc Heerenveen vertrekt.

"Willem II is een mooie traditieclub en ik heb er veel zin in om binnenkort aan de slag te gaan", liet Van de Looi tijdens zijn presentatie weten aan de NOS. "Na veertien mooie jaren bij FC Groningen was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik bij Willem II gevonden. Aan de gesprekken met de club heb ik een goed gevoel overgehouden."

Bij Willem II, dat zich zondag handhaafde in de Eredivisie, is verheugd gereageerd op de komst van Van de Looi. "De gesprekken die we hebben gehad waren zeer goed. Erwin is een jonge coach die met Groningen mooie resultaten heeft behaald. Hij heeft zijn trainerscarrière mooi opgebouwd door bij de jeugd te beginnen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Erwin."

Van de Looi zwaaide sinds medio 2013 de scepter bij FC Groningen, waar hij sinds 2011 al als assistent-trainer werkte. De voormalige verdediger loodste de Groningers twee keer naar Europees voetbal en veroverde in 2015 de KNVB Beker. Hij besloot zelf zijn aflopende contract niet te verlengen in de Euroborg, waar Ernest Faber hem vervangt.