Mislopen Eredivisie heeft gevolgen voor NAC: 'Daardoor is slapen lastig'

Mislopen Eredivisie heeft gevolgen voor NAC: 'Daardoor is slapen lastig'

23-05-2016 19:09
41

Na de 3-1 nederlaag bij Willem II zal NAC Breda nog een seizoen in de Jupiler League moeten doorbrengen. En dat gegeven bezorgde algemeen directeur Justin Goetzee een slapeloze nacht.

Het mislopen van de Eredivisie zorgt ervoor dat NAC moet saneren op de spelersbegroting. "Ik heb een A4 volgeschreven met alle zaken waar ik nog aan moest denken en die ik nog moest doen", vertelt Goetzee aan Omroep Brabant. "Bovendien herbeleef je de dag meerdere keren. Het prachtige afscheid hier bij het stadion van de spelersbus. Dat raakte iedereen heel erg en gaf een positieve emotie. Maar ik blijf ook denken aan dat laatste moment vlak voor het fluitsignaal, waarbij wij de kans op 3-2 hadden. Dan had de wereld er heel anders uitgezien. Daardoor is slapen lastig."

De Bredase club wil nog altijd zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau en volgens Goetzee kan dan ook met een lagere begroting. "Als je kijkt naar een club als FC Eindhoven waar wij het heel moeilijk mee hadden, daar werken ze met een begroting van acht ton. Zij zijn heel netjes vierde geworden en hebben ons er bijna uitgeknikkerd. Mede daarom geloof ik nog steeds, mede door de samenwerking met Manchester City en de komst van Hans Smulders dat wij volgend jaar een rol van betekenis kunnen spelen."