Ontevreden Fischer kan transfer maken naar Oostenrijkse beul van Ajax

Ontevreden Fischer kan transfer maken naar Oostenrijkse beul van Ajax

23-05-2016 19:30
36

Viktor Fischer staat in de belangstelling van Red Bull Salzburg. De kampioen van Oostenrijk wil de Deen van Ajax deze zomer inlijven, meldt AjaxPrimeur.nl.

Fischer heeft nog een contract tot medio 2017, waardoor Ajax een transfersom dient te ontvangen voor de aanvaller. Red Bull, dat Ajax ruim twee jaar geleden deklasseerde in de Europa League, heeft de interesse kenbaar gemaakt bij het management van de speler.

Eerst zal echter een akkoord met Ajax bereikt dienen te worden, voordat de Deen daadwerkelijk met Red Bull in gesprek kan gaan. In de Arena zijn de vooruitzichten somber voor Fischer, die in de pikorde voorbij gestreefd is door Amin Younes. Evengoed maakte Fischer het voorbije seizoen acht doelpunten in de Eredivisie.

De 21-jarige Deen liet maandag in de Deense pers al weten uit te gaan van een vertrek. "Ik ben klaar om mezelf opnieuw te bewijzen, maar dat is waarschijnlijk ergens anders", zei hij in Tipsbladet. "Ik denk dat dat een wederzijdse wens is."

Red Bull kroonde zich het voorbije seizoen, net als de twee seizoenen daarvoor, tot kampioen van Oostenrijk. Daardoor kan de ploeg zich via de voorronde van de Champions League gaan plaatsen voor het kampioenenbal.