Ik ken Nederland natuurlijk en Ajax zal altijd een optie blijven

"Ik ken Nederland natuurlijk en Ajax zal altijd een optie blijven"

23-05-2016 19:27
46

Het avontuur van Siem de Jong bij Newcastle United is nog geen onverdeeld succes geworden. De middenvelder kwam onder zowel Steve McClaren als Rafael Benitez amper aan spelen toe en gaat in de zomer nadenken over zijn toekomst.

Newcastle speelde vrijwel het hele seizoen tegen degradatie uit de Premier League en dat kwam De Jong niet ten goede. "McClaren begon met een spel dat ik wel zag zitten", vertelt hij aan FOX Sports. "Maar op een gegeven moment kwam er zo veel druk op te staan, dat hij toch van stijl veranderde. Meer lange ballen, minder risico achterin. Dan ben ik een type dat minder snel wordt opgesteld."

Ook onder Benitez veranderde er niets aan de situatie van De Jong, die daardoor is gaan nadenken over zijn toekomst. "Na mijn vakantie ga ik om de tafel om te bespreken wat het beste is voor mij en de club. Want uiteindelijk ben ik te weinig aan spelen toegekomen", aldus de oud-Ajacied.

De Jong staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Nederland, hoewel het buitenland zijn voorkeur heeft. "Ik denk over alles na. Als de club zegt dat ik verkocht of verhuurd mag worden, moet ik kijken naar alle mogelijkheden. Ik ken Nederland natuurlijk en Ajax zal altijd een optie blijven. Peter Bosz? Ik heb hem wel eens gesproken, maar nog nooit onder hem gewerkt. Volgens mij houdt hij van goed voetbal en verzorgd spel. Dat past bij mij."