'Staat voor 95 procent vast dat we volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen'

'Staat voor 95 procent vast dat we volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen'

23-05-2016 22:19
34

Nog altijd weet De Graafschap niet of het komend seizoen actief is in de Eredivisie. De Superboeren zijn afhankelijk van de uitkomst van de rechtszaak van FC Twente.

De Graafschap degradeerde afgelopen weekend eigenlijk uit de Eredivisie, nadat het over twee duels verloor van Go Ahead Eagles. Omdat Twente vanwege financieel wanbeleid mogelijk wordt teruggezet naar de Jupiler League, nemen de Doetinchemers waarschijnlijk echter de plek van de Tukkers in. Helemaal zeker is dat echter niet, want Twente is die tegen die uitspraak in beroep gegaan.

"Wat mij betreft staat voor 95 procent vast dat we volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen", aldus De Graafschap-directeur Martine Zuil op de website van de club. "Maar omdat we met die laatste vijf procent ook rekening moeten houden, kunnen we nu nog even geen kant op. We zijn druk in gesprek met KNVB en de andere eredivisieclubs om een oplossing te zoeken."

"Want dat het geen weken kan duren voordat wij de absolute zekerheid hebben over waar we spelen, dat staat als een paal boven water. We hopen nog deze week meer duidelijkheid te kunnen geven, aan supporters maar ook aan sponsoren, spelers en medewerkers."