Louis' Bucket List: voor deze klussen is Van Gaal wellicht nog te porren

Louis' Bucket List: voor deze klussen is Van Gaal wellicht nog te porren

24-05-2016 16:00
14

Is Manchester United de laatste klus van Louis van Gaal geweest, of kan hij het toch niet laten om aan nog één nieuwe uitdaging te beginnen? VoetbalPrimeur kroop in de huid van Van Gaal en zet op een rij welke dromen op zijn Bucket List zouden kunnen staan. 

Een prijs winnen met een landenteam
Hij was er dichtbij met Oranje in 2014, maar door de verloren halve finale tegen Argentinië ontbreekt een wereldtitel of Europese titel nog altijd op het palmares van Van Gaal. Na zeven landstitels, één Champions League, één UEFA Cup en elf nationale en internationale bekers gaat hij mogelijk voor zijn laatste kunstje: het winnen van een prijs met een nationale ploeg. Zeg meneer Van Oostveen, tijd om een lijntje uit te gooien?



Kampioen worden in de Premier League
Het was de grootste droom van Van Gaal toen hij aan de job bij Manchester United begon: kampioen worden van Engeland. Met een vierde en vijfde plaats in de Premier League kwam hij niet eens in de buurt van het verwezenlijken van die droom. Waagt hij nog één poging, misschien als Arsene Wenger eindelijk eens zijn stoel opgeeft bij Arsenal? Met doelgerichte versterkingen en oog voor talent, zodat hij de visie van Wenger kan doorzetten.



Revanche halen bij Ajax
Van Gaal vierde grote successen in Amsterdam (het winnen van de Champions League in 1995, bijvoorbeeld), maar zijn laatste periode bij Ajax sloot hij op een nare manier af. In 2004 vertrok hij als technisch directeur na een meningsverschil met Ronald Koeman uit de Arena. En in het seizoen 2011/12 werd zijn benoeming als algemeen directeur bij Ajax via een rechtszaak die door het kamp-Cruijff was aangespannen snel ongedaan gemaakt. Nu de trainersvacature open ligt, is het misschien wel tijd voor revanche.



Het rijtje 'grote competities' afmaken
Het is de enige grote competitie waarin Van Gaal nog niet heeft gewerkt: de Serie A. Na de Bundesliga, de Premier League en de Primera Division is Italië het enige overgebleven grote voetballand waar de coach nog een prijs moet pakken. Bij AC Milan liggen kansen voor Van Gaal. Met de Chinese miljoenen in aantocht in Milaan is dat geen onrealistische optie.



Zijn 'cluppie' Sparta kampioen maken
Als Leicester City het kan, dan kan Sparta het ook. Van Gaal heeft met veel van zijn oude clubs een goede band (met een aantal ook niet), maar Sparta blijft zijn eeuwige liefde. Meer dan tweehonderd wedstrijden speelde hij voor de Rotterdammers, maar nooit werkte hij op het Kasteel als trainer. Het zou de perfecte afsluiting zijn: als opvolger van Alex Pastoor of als technische baas van de hoofdtrainer succes naar zijn grote liefde brengen.



Tijd om te rusten in Portugal
Louis belooft het al jaren aan Truus: na deze klus stop ik ermee en gaan we pensioneren in ons vakantiehuis in Portugal. Na de stress van de Engelse voetbalwereld is het voor Van Gaal misschien wel het juiste moment om een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan te zetten. Een welverdiende vakantie voor onbepaalde tijd met een goed gevulde prijzenkast.