Go Ahead verzet zich tegen vertrek steunpilaar: 'Zijn niet helemaal kansloos'

Go Ahead verzet zich tegen vertrek steunpilaar: 'Zijn niet helemaal kansloos'

24-05-2016 11:06

Ondanks de promotie van Go Ahead Eagles naar de Eredivisie is de kans groot dat Bart Vriends de club uit Deventer gaat verlaten. De 25-jarige aanvoerder heeft een aflopend contract en is toe aan een nieuwe uitdaging.

Vriends mag zich in de belangstelling verheugen van ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Eerder sprak hij ook met VVV-Venlo, maar de Limburgers lijken te zijn afgevallen nu ze volgend seizoen opnieuw in de Jupiler League spelen. "Toch zijn ook wij niet helemaal kansloos", zegt rvc-lid Adrie Steenbergen, met de portefeuille technische zaken, tegen Voetbal International.

"We weten dat Bart graag een andere prikkel zou willen, dat er ook geïnteresseerde clubs zijn, maar hij heeft het bij Go Ahead ook altijd goed gehad. We gaan deze week met hem in gesprek en onze inzet is uiteraard verlenging", aldus Steenbergen. De centrale verdediger kwam in drieënhalf jaar tot 132 officiële duels voor Go Ahead, waarin hij zes keer scoorde.

Naast Vriends moeten de Eagles ook vrezen voor een vertrek van Leon de Kogel en Chris David. In tegenstelling tot de captain is dat tweetal echter niet transfervrij.