Van Gaal genoot nog altijd respect spelersgroep: 'Daar zijn we hem dankbaar voor'

Van Gaal genoot nog altijd respect spelersgroep: 'Daar zijn we hem dankbaar voor'

24-05-2016 11:28
27

Hoewel Louis van Gaal bakken kritiek over zich heen kreeg als manager van Manchester United, genoot hij nog altijd het respect van de spelersgroep. Dat stelt Daley Blind, die ervan baalt dat Van Gaal is ontslagen op Old Trafford.

"Ik heb altijd heel goed met Van Gaal kunnen samenwerken en was nog graag langer met hem doorgegaan", laat Blind weten in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft als trainer veel bereikt en verdient respect. Dat genoot hij ook zeker van de spelersgroep. Hij heeft ons als groep altijd in bescherming genomen en daar zijn we hem dankbaar voor."

"Een trainer van een topclub in Engeland staat vrijwel altijd onder druk. Maar in het afgelopen halfjaar is het niet altijd even netjes gegaan", weet de oud-Ajacied. "Volgens mij is Van Gaal in een paar maanden tijd 82 keer ontslagen. Dat is niet makkelijk voor een trainer, maar vanuit de selectie is het geloof altijd gebleven. Met de FA Cup als prachtig resultaat. Dat hebben we samen bereikt, waarmee we het seizoen met een prijs afsloten."

De kans is groot dat José Mourinho de opvolger wordt van Van Gaal. Zowel Blind als Memphis Depay gaven al aan de komst van de Portugees niet te vrezen.