'Mourinho en Manchester United naderen akkoord: snelle presentatie verwacht'

'Mourinho en Manchester United naderen akkoord: snelle presentatie verwacht'

24-05-2016 11:40
5

José Mourinho is dicht bij een akkoord met Manchester United. De deal kan in de komende 48 uur al worden beklonken, meldt Sky Sports dinsdag. Het is inmiddels geen verrassing meer dat de Portugees de opvolger wordt Louis van Gaal.

Mourinho wordt al maanden in verband gebracht met de managersfunctie op Old Trafford. Na het ontslag van Van Gaal maandagavond, staat niets een rentree van de flamboyante oefenmeester in de Premier League in de weg. Mourinho werd in december ontslagen door Chelsea, waarmee hij een desastreus seizoen beleefde. Een jaar eerder had hij de Londense club nog naar de Premier League-titel geleid.

Met de entree van Mourinho bij Manchester United staat de club voor de nodige veranderingen. In het kielzog van Van Gaal vertrekt bijna de gehele technische staf van de ex-bondscoach van het Nederlands elftal. Alleen over de toekomst van clubicoon Ryan Giggs is nog onduidelijkheid. Mourinho zou hem niet als assistent willen aanhouden, maar tegelijkertijd niet willen verliezen voor United.