KNVB speelt met idee: Hopen dat de Belgen open staan voor dit soort ideeën

KNVB speelt met idee: "Hopen dat de Belgen open staan voor dit soort ideeën"

24-05-2016 14:42
44

De KNVB speelt met het idee om in de toekomst een Nederlands/Belgisch bekertoernooi te organiseren. Dat zegt technisch manager Jelle Goes, die deze week met de KNVB het voetbalplan Winnaars van Morgen presenteert.

"Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën", zegt Goes in gesprek met Voetbal International.

Ook aan de hervorming van de Eredivisie en Jupiler League wordt gewerkt. "In mei 2017 moet er echt een nieuwe promotie/degradatieregeling liggen. Want als we blijven doen zoals we het altijd hebben gedaan, worden we niet beter. Maar je begrijpt dat hier veel belangen mee gemoeid zijn. Eredivisie, Jupiler League, tv-zenders. We zijn er wel mee bezig. Iedereen is er van overtuigd dat het anders moet", aldus Goes.