Conte verklaart afwezigheid Pirlo: 'Logisch als je voor Amerika kiest'

Conte verklaart afwezigheid Pirlo: 'Logisch als je voor Amerika kiest'

24-05-2016 15:15
3

Andrea Pirlo behoort niet tot de Italiaanse voorselectie voor het EK en dat heeft voor verbazing gezorgd in Italië. Bondscoach Antonio Conte licht zijn besluit om de 37-jarige middenvelder deze voetbalzomer thuis te laten toe.

"Ik heb met Andrea gesproken. Dat was nodig, maar we hebben ook mensen naar Amerika gestuurd om hem te bekijken", zegt Conte. "Ik heb echter andere keuzes gemaakt en die moet hij accepteren. We hebben niets aan het toeval overgelaten. We hebben Pirlo en Giovinco bekeken en beoordeeld. Het lijkt me logisch dat er consequenties volgen als je ervoor kiest om in Amerika te gaan spelen."

Pirlo staat momenteel onder contract bij New York City. Maar dat de routinier in de Verenigde Staten enigszins buiten beeld is geraakt, is niet de enige reden dat hij er niet bijzit. "We hebben hen beoordeeld op voetbalkwaliteiten. Iedereen die dat tegenspreekt, heeft het mis. We hebben alles en iedereen bekeken om de juiste keuzes te kunnen maken. Ik denk dat deze dertig spelers mij de grootst mogelijke garantie op succes geven", aldus Conte.