LEZERSCOLUMN - Kwakzalver Joop herstelt terminale patiënt Twente voor even

LEZERSCOLUMN - Kwakzalver Joop herstelt terminale patiënt Twente voor even

24-05-2016 15:15
2

Er was eens een man met een droom en een visie; zijn naam was Joop. Hij bracht Twente vanuit een penibele situatie naar de top van het Nederlands voetbal. Het verhaal leest weg als dat van een terminale patiënt. De patiënt ligt op sterven totdat kwakzalver Joop aankomt en de patiënt op wonderbaarlijke wijze weet te herstellen, met als ultieme bekroning het landskampioenschap in 2010.

Door: Rik_93

Vanaf dit moment is het doel van de club om structureel mee te doen in de top van Nederland. Naarstig wordt gezocht naar middelen om dit te bereiken. Joop heeft een plan, hij pakt zijn bellenblaas uit zijn dromenkast. Steeds harder blazen Joop en consorten en de bel wordt alsmaar groter.

Er moet een nieuw stadion komen; geen probleem. Er wordt een nieuw idee geopperd, het stadion wordt gebouwd op leugens aangevuld door bedrog. De gaten in het stadion zullen gedicht worden met bedrog aangevuld door leugens. Een plan dat haast niet mis kan gaan. Ondertussen drijft de zeepbel goed gevuld met leugens en bedrog steeds verder weg.

Tot 7 juli 2011, een deel van het dak van het stadion stort in. Een teken aan de wand en een duidelijke waarschuwing die door eenieder gemist wordt. Niet het fundament, de supporters, maar het dak (de top) laat het afweten. Daar zit namelijk het echte pijnpunt van Twente. Vanaf dit moment jagen de verhalen als een roedel jonge hongerige wolven achter de zeepbel aan.

Op de achtergrond hoort men hard geblaf, gebeten wordt er echter nog niet. Er voltrekt zich een schimmige sfeer, de bestuurders krijgen het steeds benauwder en er worden allerlei schimmige deals met schimmige partijen in kleine achterkamertjes afgesloten.

Het mag niet baten, het ene na het andere lijk valt uit de kast. Niemand lacht nog deze dagen, alleen de lokale begrafenisondernemer strijkt tevreden over zijn goedgevulde zakken. Jopies dromenkast is groot genoeg gebleken voor elke droom, maar er is geen plaats voor een nachtmerrie. De zeepbel is uit elkaar gespat en de club komt met een harde smak terug in de realiteit.

De patiënt is overleden; haastig wordt geprobeerd hem te reanimeren. Niemand weet nog hoe het afloopt. De club is weliswaar een droom rijker, maar een illusie armer.

Ook een lezerscolumn schrijven? Stuur deze in aan lezerscolumn@voetbalprimeur.nl voor maandag 30 mei 23.00 uur!